Mitropolitul Andrei a vorbit despre vindecare si milostenie la Gala „Medicina, Arta, Cultura” de la Cluj - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Andrei a vorbit despre vindecare și milostenie la Gala „Medicină, Artă, Cultur㔠de la Cluj

[2024-10-31]
de Andrei Ursulean

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a participat miercuri seară la Gala „Medicină, Artă, Cultură”, organizată la Cluj-Napoca, și a vorbit despre aspectele vindecării și roadele milosteniei creștine.
Evenimentul a avut loc în Sala „Reduta” a Muzeului Etnografic al Transilvaniei și a fost organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, în colaborare cu Academia Român㠖 filiala Cluj-Napoca, Academia Oamenilor de Științ㠖 filiala Cluj și Fundația „Transilvania Leaders”.
Cuvântul introductiv a fost susținut de pr. Ioan Chirilă, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj.
Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului a vorbit despre perspectivele creștine asupra vindecării și despre calitatea de vindecător a Mântuitorului Hristos, care „a venit să-i vindece și să-i tămăduiască pe toți”.
Vorbind despre vindecarea paraliticului, Înaltpreasfinția Sa a remarcat faptul că Mântuitorul îi spune acestuia să nu mai păcătuiască, „pentru că trupul se paralizează din pricina păcatului sufletului”.
„A vindecat mai întâi sufletul ca să aducă prin asta vindecare și trupului. Boala nu este ceva bun în sine, dar felul în care ne raportăm la ea depinde de noi. Ea ne problematizează și ne face să ne gândim serios la motivul pentru care Dumnezeu a îngăduit-o. Nu putem face o legătură mecanică între păcat, suferință, boală și moarte, dar tot Sfântul Pavel ne spune că în lume a intrat suferința datorită păcatului”.
Cercetarea bolnavilor
Vorbind despre cercetarea bolnavilor și mila creștină, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sătmarului a remarcat faptul că din punct de vedere creștin grija față de aproapele are efecte și asupra celui care oferă ajutorul.
„Cercetarea bolnavilor este o faptă a milei creștine, această implicare socială are repercusiuni veșnice”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
„Suntem conștienți că îngrijirea bolnavilor ar trebui să fie mult mai mare decât aceasta care este. E adevărat că milostenia creștină nu se măsoară după cantitatea faptelor, ci după dispoziția interioară din care pornesc, după inima cu care sunt săvârșite”.
„Datoria milosteniei creștine nu privește numai pe cei ce dispun de bunuri materiale și pe cei sărați. Milostenia creștină, care își are rădăcina în dragoste, folosește nu numai celui ce o primește, celui bolnavi și necăjit, ci și celui ce o dă”, a adăugat la final Mitropolitul Clujului.
La finalul prelegerii, Corul „Adoramus Dominum” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijat de pr. Daniel Mocanu, a susținut un recital de cântece religioase și tradiționale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 15, Ultimul acces: 2024-12-10 01:00:12