Un Episcop englez anunta anul 2019 ca „Anul Sfinteniei” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un Episcop englez anunță anul 2019 ca „Anul Sfințeniei”

[2018-12-04]
Episcopul Mark Davies
Într-o scrisoare pastorală marcând prima duminică a Adventului, Episcopul Mark Davies de Shrewsbury a numit anul 2019 ca „Anul Sfințeniei”, atrăgând atenția asupra accentului pus de Conciliul Vatican II asupra chemării universale la sfințenie. „Asupra acestei chemări universale la sfințenie îmi doresc ca noi toți, clerul și credincioșii, să ne concentrăm într-un mod nou. Este impresionant faptul că, în contextul tuturor crizelor din secolul XX, mesajul central al Conciliului Vatican II a fost că fiecare dintre noi, în fiecare etapă a vieții, este chemat la plinătatea vieții creștine și la perfecțiunea iubirii: și anume fiecare este chemat să devină nimic mai puțin decât un sfânt”, a scris Episcopul Davies.

„Adventul este un timp al speranței reînnoite care ne conduce la lumina Crăciunului”, a spus el. „Este o călătorie pe care o facem în cele mai întunecate zile ale anului. Astfel de zile evocă umbrele din lumea din jurul nostru și eșecurile din viața și mărturia creștinilor care au aruncat uneori umbre negre pe fața Bisericii, ascunzând pentru mulți lumina clară a lui Cristos care strălucește din ea.” Prelatul a mai spus c㠄reînnoirea noastră în sfințenie” este „singura reînnoire a Bisericii care are importanță… De aceea numai sfinții au rezolvat crizele cu care Biserica s-a confruntat de-a lungul istoriei și de aceea s-au dovedit a fi mari evanghelizatori.”
„Și tot de aceea, astăzi, în mijlocul umbrelor scandalului și al provocării noii evanghelizări a societăților occidentale, este imperios să amintim acest singur scop al fiecărei vieți creștine, deoarece în sfinți strălucește adevărata față a Bisericii. Căci, deși pot avea locul lor, nici un program pastoral, nici o discuție între noi, nici o reorganizare sau restructurare nu poate realiza vreodată acest lucru; numai tinderea noastră spre sfințenie, spre a deveni sfinți așa cum dorește Dumnezeu să fim.”
Atât „chemarea noastră creștină, cât și scopul final al fiecărei vieți umane” este de „a deveni, în cele din urmă, sfânt”, scrie Episcopul Davies, reamintind că Cristos ne-a spus c㠄acesta este singurul lucru care contează”. A menționat că Papa Francisc a scris într-o scrisoare recentă c㠄singura mare tragedie a vieții este să nu devii sfânt”. „Sfântul este cel care ajunge la fericirea totală și veșnică a raiului. S-ar putea spune că sfințenia este fericirea… Numai fiind sfinți putem fi cu adevărat fericiți.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 656, Ultimul acces: 2024-03-28 15:37:57