Ganduri la Evanghelia din Duminica Samarinencei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Gânduri la Evanghelia din Duminica Samarinencei

[2020-05-17]
Publicat de Iulian Dumitrașcu 17.05.2020
„ Harul lui Dumnezeu vindecă pe om de păcate, îi schimbă viața și îi transformă dorința lui de fericire momentană și trecătoare în dorință de fericire veșnică”, evidențiază Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în predicile din Duminica Samarinencei.
Dialogul dintre Mântuitorul Hristos și Femeia samarineancă este pentru pastorație pe cât de pilduitor, pe atât de fascinant.
Mântuitorul Hristos a intrat în dialog cu această femeie, cerându-i apă. De la această solicitare a Domnului Hristos convorbirea s-a întins până la punctul în care El îi dezvăluie adevărata identitate.
„Iisus Hristos este izvorul harului, numit în evanghelie Apa cea vie, care vindecă pe om de păcat și sfințește viața spre a dobândi mântuirea”, spune Patriarhul.
Patriarhul a mai remarcat că în timpul aceleiași întâlniri cu Femeia samarineancă, Iisus a prezis că va veni timpul când locul de închinare al lui Dumnezeu nu va mai fi Templul din Ierusalim, ci „orice locaș sau orice biserică în care cei ce cred în Hristos se închină Tatălui în duh și în adevăr, adică în Duhul Sfânt prin rugăciune și în adevărul dreptei credințe prin mărturisire”.
Pentru mai multe citate și imagini inspiraționale, urmărește-ne pe Instagram !

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 652, Ultimul acces: 2024-03-25 07:22:34