Academia Romana: Vor fi restaurate 21 de piese medievale relevante pentru istoria Transilvaniei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Academia Română: Vor fi restaurate 21 de piese medievale relevante pentru istoria Transilvaniei

[2020-07-31]
de Gheorghe Anghel

Douăzeci și unu de piese medievale relevante pentru istoria Clujului și a Transilvaniei vor fi restaurate, descrise și reintroduse în circuitul cercetării științifice naționale și internaționale, anunță Academia Română pe contul de Facebook.
Piesele aparțin Bibliotecii Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române. Acestea fac parte dintr-un lot de 169 de volume și 10 fragmente de manuscrise medievale inventariate în anul 2018, la inițiativa conf. dr. Adrian Papahagi de la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai”.
În comunicat se precizează faptul c㠄operațiunile se vor desfășura în cadrul proiectului FRAGMED – Un puzzle transilvan: reconstituind cultura medievală din fragmente de codice, finanțat prin granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului”.
Biblioteca Filialei Cluj a Academiei Române este unul dintre principalii depozitari ai memoriei Clujului medieval.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 404, Ultimul acces: 2024-04-15 04:31:49