Papa Francisc: Copiii trebuie sa vada credinta traita la ei acasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc: Copiii trebuie să vadă credința trăită la ei acasă

[2019-01-13]
în Capela Sixtină
13.01.2019, Vatican (Catholica) - Conform tradiției, Papa Francisc a botezat astăzi un număr de 27 de copii, în Capela Sixtină din Vatican, ocazie cu care le-a amintit părinților că primul loc în care copiii trebuie să își învețe credința și să aibă parte de mărturia credinței este propria lor casă. „Da, când vor merge la catehism vor studia bine credința, vor învăța cateheza”, a spus el. „Însă mai înainte de a fi studiată, credința trebuie transmisă, și aceasta este o lucrare care vă revine vouă. Este o misiune pe care voi o primiți astăzi: a transmite credința, transmiterea credinței. Și aceasta se face acasă. Deoarece credința întotdeauna trebuie transmis㠑în dialect’: dialectul familiei, dialectul casei, în climatul casei.”
Pontiful a botezat astăzi 15 fete și 12 băieți, înainte de acest moment festiv îndemnându-i pe părinți să își învețe copiii să facă semnul Crucii. „Acest lucru este important. Vedeți, există copii care nu știu să își facă semnul Crucii. ‘Fă semnul Crucii’: și fac un lucru așa încât nu se înțelege ce este. Primul lucru, învățați-i aceasta. Dar important este a transmite credința cu viața voastră de credință: să vadă iubirea soților, să vadă pacea casei, să vadă că Isus este acolo. Și îmi permit un sfat – scuzați-mă, dar eu vă sfătuiesc așa: nu vă certați niciodată în fața copiilor, niciodată. Este normal ca soții să se certe, este normal. Ar fi straniu contrariul. Faceți asta, dar ei să nu audă, ei să nu vadă. Voi nu știți angoasa pe care o primește un copil când îi vede pe părinți certându-se.”
Așteptându-se la plânsete în timpul botezului efectiv, Papa i-a liniștit pe părinți și a îndemnat mamele să își alăpteze copiii dacă cumva le este foame. A glumit spunând despre copii că au „o vocație polifonică: începe să plângă unul, și celălalt face contrapunct, și apoi celălalt, și la sfârșit este un cor de plâns!” Și a încheiat cuvântul către părinți spunând: „să mergem înainte cu această ceremonie, în pace, având conștiința că vă revine vouă transmiterea credinței”.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1147, Ultimul acces: 2024-05-02 08:59:56