Ambasadorul Romaniei la Vatican despre vizita Papei Francisc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ambasadorul României la Vatican despre vizita Papei Francisc

[2019-01-12]
Papa și ambasadorul român
Anunțul vizitei Papei Francisc în România a trezit multiple reacții în presa internațională și, desigur, în societatea românească. Într-o declarație de presă pentru Vatican News – Radio Vatican, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu-Petru Zăpîrțan, subliniază bucuria și speranțele alimentate de vizita Suveranului Pontif din zilele 31 mai – 2 iunie 2019. Redacția română a Vatican News a publicat declarația ambasadorului:

„Am primit cu o reală bucurie vestea dată de către Sala Stampa a Sfântului Scaun, în care se anunță vizita Papei Francisc în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, la invitația președintelui, a autorităților statului și a Bisericii Catolice. Este un răspuns al Sfântului Părinte la invitațiile care i-au fost adresate în acești ani, pe care îl așteptam cu emoție și speranță și pentru care am depus toate străduințele. Acum știm că vom avea prilejul să îi oferim Papei o primire plină de căldură la noi acasă, ca semn al recunoașterii poziției de personalitate de primă mărime a lumii de astăzi, promotor al unui umanism de substanță, o conștiință acută aplecată asupra daunelor pe care manifestări ale nesăbuinței umane le aduc: batjocorirea omului, promovarea formelor de viață contra naturii sale, mizeriei morale și materiale, autodistrugerii prin război, drog, violență.
Vizita Sanctității Sale va fi o ocazie de a arăta că în România, în ciuda dificultăților pe care le aduc procesele social-economice, se dezvoltă legături profunde cu spațiul european, se cultivă valorile Uniunii Europene, se promovează un înțeles complex al împlinirii umane. România va putea arăta Sfântului Părinte chipul unei țări în care credința este trăită în biserici diferite, dar care toate cultivă marile valori ale umanismului, de promovarea cărora este atât de atașat. ‘Să mergem împreună!’ este motto-ul vizitei ca expresie a dorinței Sfântului Părinte de a cunoaște și promova unitatea de credință creștină între catolici, ortodocși, reformați și dialogul creștinismului cu alte credințe. Va fi un prilej de omagiere a martiriului reprezentanților Bisericii Greco-Catolice, rămași fideli raporturilor cu Roma, cu una dintre rădăcinile identității poporului și limbii române, în ciuda opresiunii la care a fost supusă.
La scurt timp de la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, în zilele exercitării Președinției românești a Consiliului Uniunii Europene, vizita Papei se înscrie ca un eveniment istoric de puternică semnificație, ale cărei reverberații vor pătrunde în spiritualitatea românilor.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1176, Ultimul acces: 2024-05-03 02:27:19