Lansari de carte in a doua zi a Conferintei IOTA - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lansări de carte în a doua zi a Conferinței IOTA

[2019-01-12]
de Gheorghe Anghel

Volumele „Pocăința în Antichitatea târzie” și „Credința uitată și valoarea creației lui Dumnezeu” au fost lansate în a doua zi a conferinței inaugurale a Asociației Teologice Internaționale (IOTA), informează Doxologia.
În debutul zilei, invitații evenimentului au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala „Sfântul Gheorghe” din cadrul Ansamblului mitropolitan.
După prima etapă a sesiunilor de prezentări, participanții s-au deplasat la Muzeul Mitropolitan, unde au asistat la vernisajul unei expoziții inedite de icoane.
Lansări de carte
De la ora 19:00, la Cartea Românească a fost lansat volumul „Pocăința în Antichitatea târzie” a dr. Alexis Torrance (SUA), după care, de la ora 20:00, la Libăria Tafrali a fost lansat volumul „Credința uitată și valoarea creației lui Dumnezeu” a pr. dr. Philip LeMasters (SUA).
Lucrările academice ale Conferinței teologice internaționale „Unitate panortodoxă și sinodalitate” de la Iași se vor încheia sâmbătă, 12 ianuarie.
IOTA
Înființată în februarie 2017, Asociația Teologică Ortodoxă Internațională (IOTA) își propune să crească potențialul formator al tradiției intelectuale ortodoxe, prin crearea unui forum academic interdisciplinar, unde să fie cultivate, aprofundate și împărtășite rezultatele cercetării în domeniul teologiei ortodoxe de cadrele didactice, studenții din învățământul universitar teologic, ierarhia bisericească și diferitele organizații laice.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1081, Ultimul acces: 2024-05-02 04:43:27