Detalii despre vizita Papei in Germania - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Detalii despre vizita Papei în Germania

[2005-12-13]
Episcopul german Gerhard Ludwig Müller a anunțat la 8 decembrie faptul că Papa Benedict al XVI-lea ar putea vizita Bavaria și Dieceza sa de Ratisbona în septembrie 2006. "Astăzi, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri și la aniversarea a 40 de ani de la încheierea Conciliului Vatican II, am o veste impresionantă pentru voi", le-a spus Episcopul credincioșilor. "Ca parte a vizitei sale în Bavaria, Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea a anunțat că va vizita și propria sa Dieceză".

Episcopul Müller a spus că vizita este programată pentru perioada 10-15 septembrie 2006, dar Sfântul Scaun va face anunțul oficial la momentul potrivit. El a enumerat orașele pe care Papa le va vizita, printre ele numărându-se München, Ratisbona, Altötting și Marktl am Inn, locul de naștere al Pontifului. Episcopul german a mai subliniat faptul că legăturile Sfântului Părinte cu Ratisbona nu se rezumă doar la anii când a fost profesor de teologie, ci țin și de familie, în acest oraș aflându-se casa fratelui său, pr. Georg Ratzinger, și aici fiind înmormântați părinții săi și sora sa.

"Suntem copleșiți de bucurie cu gândul la vizita Sfântului Părinte", a spus Episcopul. "Ne vom pregăti bine să îl primim, pentru ca toți în Dieceză, parohii, sanctuare și în comunitățile catolice să fie pregătiți spiritual și teologic pentru întâlnirea cu Succesorul lui Petru, Episcopul Romei." Prelatul a mai amintit că "după cuvintele Conciliului Vatican II, Sf. Petru și Succesorii săi au fost chemați de Cristos să fie baza unității de credință și a comuniunii Bisericii." Episcopul a cerut parohiilor ca la 8 decembrie să se roage pentru Sfântul Părinte și pentru Biserica Universală.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 943, Ultimul acces: 2024-04-21 03:13:46