Austria a donat Vaticanului bradul de Craciun - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Austria a donat Vaticanului bradul de Crăciun

[2005-12-17]
În această dimineață, Sfântul Părinte a primit un grup de pelerini din partea superioară a Austriei, conduși de președintele regiunii, Josef Puhringer. Regiunea a donat un uriaș brad care va sta în Piața San Pietro pe timpul celebrărilor de Crăciun din acest an. Bradul a fost luat din pădurea Eferding și are 30 m înălțime. După ce a amintit că în această seară, "după ceremonia oficială de donare, vor fi aprinse luminile în brad", Papa Benedict al XVI-lea și-a exprimat mulțumirea pentru dar: pe lângă bradul uriaș austriecii au adus și numeroși brazi mai mici care se vor afla în diverse locuri din Palatul Apostolic și în birouri ale Curiei Romane.

"Prin aceste daruri foarte apreciate, ați ales să vă exprimați aproprierea spirituală și prietenia care leagă de mult timp Austria de Sfântul Scaun, în conformitate cu nobila voastră tradiție creștină care, cu valorile ei culturale și spirituale, a îmbogățit literatura și arta națiunii voastre și a întregii Europe", a spus Papa. Referindu-se la nașterea lui Mesia, Sfântul Părinte a spus că "cu prezența Sa luminoasă, Isus risipește umbrele greșelilor și păcatelor, aducând omenirii bucurie și strălucirea luminii divine, al cărei simbol și amintire este bradul de Crăciun". Papa Benedict și-a exprimat urările sale de bine pentru cei prezenți, transmițând urările sale de Crăciun și către locuitorii regiunii superioare din Austria. În încheiere i-a invitat pe toți "să primiți în inimile voastre darurile bucuriei Sale, ale păcii Sale și ale iubirii Sale. Crezând în Cristos, vom fi scăldați în lumina adevărului Său, care dă sens deplin, valoare și semnificație vieților noastre."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 969, Ultimul acces: 2024-04-23 04:15:40