O celebrare liturgica pentru pacea in Siria si in Orientul Mijlociu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O celebrare liturgică pentru pacea în Siria și în Orientul Mijlociu

[2013-01-31]
Vineri, 1 februarie 2013, la ora 18, în Bazilica Santa Maria in Cosmedin, biserică catolică de rit oriental, greco-melkit, se va celebra Sfânta Liturghie pentru încetarea violențelor din Siria și pentru pacea în întreg Orientul Mijlociu. Celebrarea este organizată de Dieceza de Roma și de Biserica Greco-Catolică Melkită. Sfânta Liturghie va fi prezidată de arhimandritul Mtanios Haddad, reprezentant al Patriarhului Grigore al III-lea al Bisericii Greco-Catolice Melkite, și rector al Bazilicii Santa Maria in Cosmedin, începând din anul 2006.
"Ajunge cu războiul și cu atrocitățile care devastează Siria noastră", este apelul lansat de pr. Mtanios Haddad, care adaugă: "Este necesar să facem să tacă armele și să pornim cât mai repede pe drumul reconcilierii și al dialogului. Pentru a face aceasta este însă urgent să oprim ajutoarele economice care finanțează acest război". Într-adevăr, explică preotul melkit, "poporul sirian suferă din cauza armelor și a oamenilor care în marea lor majoritate sosesc din exterior, deoarece acest conflict este rodul unor interese din afara Siriei, care încurajează prelungirea cât mai mult posibil a stării de criză ce produce doar moarte și distrugere". Apelul pr. Haddad este așadar "a ne întoarce rapid la o opoziție democratică, bazată pe dialog, pentru drepturile tuturor cetățenilor sirieni, fără distincție de cultură, etnie sau religie".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1298, Ultimul acces: 2024-04-30 06:29:38